top of page

TMF Channel branding

TMF was ooit begonnen als puur Nederlands, rebels en ondernemend. Dé plek waar Nederlands talent een kans kreeg. Maar gaanderweg werd het een zender met 24 uur per dag videoclips en sms balken, en Amerikaanse voice-over. 

TMF was verworden tot een onpersoonlijke zender waar de kijker geen band meer mee voelde. De toon, stijl en algehele identiteit stonden mijlenver af van de oorsprong van het merk.

 

ZENDERRESTYLING

Onze doelstelling was om van TMF weer een sterk merk te maken waar zowel de kijkers als de makers trots op konden zijn. Met als pijlers: Connectie, Kweekvijver, Muziek, Lef en Positiviteit.
Vanuit die pijlers werd ook de doorvertaling gemaakt naar de dagindeling, vorm en
inhoud van de programma’s en  natuurlijk de communicatie.


TMF werd weer een zender die zijn kijker serieus neemt en fungeert als een ‘playground’ voor de doelgroep. Het resultaat al vrij snel te merken: hogere kijkcijfers, betere sponsordeals en een trouwe en groeiende fanbase.

TMF - REBRANDING THE CHANNEL

We ontwikkelden een programmering met hetzelfde ritme als de kijker. Van 's ochtends tot 's avonds tot diep in de nacht.

Ochtendprogramma's om mee wakker te worden, lunch entertainment, en dan over naar partyshows en rocken in de avond.

Voor de voice-over brachten we Nederlands terug als belangrijkste taal, waarin we juist oud-Nederlands opzochten en dat vermengden met Nederlands van nu.

 

 

IDENTS GEMAAKT DOOR DE KIJKER

PERSONALISED IDENTS

Via een unieke online tool werd de kijker van TMF tevens de maker van TMF: iedere kijker kan online een filmpje maken dat als ident wordt gebruikt op de zender.  Je kiest een songtekst, muziek, artiest. Zo maak je je persoonlijke boodschap voor een vriend of vriendin.

 

Genomineerd voor Esprix

 

 

- DIY Ident Creator app & the result - 

De Idents worden ingezet als intro en outro van de reclame naar de programma's. 

 

Genomineerd voor Esprix

 

Design: 178 aardige ontwerpers

PROGRAMMA NAMEN

Naast de ontwikkeling van de tone-of-voice voor de zender, hebben we programmanamen bedacht, met het gebruik van het Nederlands (archaisch vermengd met nu) als uitgangspunt. Een paar voorbeelden:
 
TMF Spoelt terug
TMF Meelopers
TMF Rockt
TMF Kweekvijver
De Dagrand
Kaf of Koren
De Videotheek
Nachtdienst
 
 

LEADERS

TMF AWARDS CAMPAIGN

TMF Awards 2006
Ook de TMF Awards van 2006 werden ontwikkeld vanuit de merkpijlers van TMF. En dan met name de merkwaarde ‘connectie’. We ontwikkelden een  campagne-idee, gebaseerd op de verkiezingspropaganda zoals we die uit Azië kennen. Het archaische accent en taalgebruik maakt het compleet. ‘Nederland zich samen opmaakte voor de verkiezingen’.
 
De campagne is bekroond met een ADCN Lamp voor Art direction (PostPanic).
bottom of page