top of page

TMF ZENDERRESTYLING

TMF was ooit begonnen als hét Nederlandse muziekstation. Jong, optimistisch en ondernemend. De plek waar Nederlands talent een kans kreeg. Door steeds meer Amerikaanse content werd het een onpersoonlijke zender waar de kijker geen band meer mee voelde. Onze doelstelling was de oorsprong van het merk weer tot leven te brengen en vanuit het merk TMF de identiteit en content te ontwikkelen. 

 

MERKONTWIKKELING, IDENTITEIT, CONTENTPLATFORM & CAMPAGNES

Het merk TMF stelt de kijker centraal. 

We ontwikkelden een programmering met hetzelfde ritme als de kijker. Van 's ochtends tot 's avonds tot diep in de nacht. Een ochtendshow om mee wakker te worden, lunch entertainment, after school programma’s, party- en rockshows in de avond, een nachtprogrammering. Shows gepresenteerd door jong talent, met een podium voor artiesten en makers en de doelgroep zelf. 

Voor de voice-over en de programmanamen brachten we Nederlands terug als belangrijkste taal, waarin we juist oud-Nederlands opzochten en dat vermengden met Nederlands van nu. 

 

TMF werd weer een serieuze muziekzender die fungeert als ‘playground’ voor de doelgroep en het talent. Het resultaat was al vrij snel te merken: hogere kijkcijfers, betere sponsordeals en een eigen fanbase.

 

 

Mijn rol: creatieve strategie, creatieve directie, conceptontwikkeling, scriptwriting,

Bureau: Watson & Lewis

Gemaakt met: 178aardige ontwerpers (Vormgeving huisstijl), Huib van Bockel, Niels 'Shoe' Meulman (Typografie Corporate Campagne), hazazaH (Leaders), Postpanic (TMF Awards), Massive Music ), MTV, 

Nominatie: Esprix

Bekroond: ADCN voor de TMF Awards

LEADERS

OVERZICHT RESTYLING

ONLINE TOOL OM JE EIGEN FILM TE MAKEN 

PERSONALISED IDENTS

PROGRAMME NAMES

CONCEPT AND COPY CAMPAIGN AND AWARD SHOW
The TMF Awards 2006 (an awards show for music artists) campaign was based on the visual language of Chinese propaganda and accompanied by an archaic Dutch voice-over. Calling all viewers to unite and support their Dutch artists.
 
It’s awarded by the Dutch Art Directors Association (ADCN) for Art Direction (by Postpanic).
 
ENDLINE:Leve de muziek (Long Live Music)

TMF AWARDS CAMPAIGN

bottom of page